Bertyák Bence
Fotográfus - TwoPixelsPhoto alapító fotósa -

Bertyák Bence vagyok, Magyarország egyetlen olyan fotósa, aki a vakság és az alig látás határán lévő látásmaradvánnyal élek és fotózok. Amellett, hogy csodálatos képeken örökíthetem meg a Ti nagy napotokat, élő példámon keresztül tapasztalhatjátok meg, hogy az életben nem létezik lehetetlen.

Bertyák Bence vagyok, születésem óta látássérült - az orvosok szerint vak -, 5 éve fotós. Első olvasatra érdekes kombinációnak tűnhet, de nem lehetetlen. Hogyan kezdődött a fotózás iránti „szerelem” és elhivatottság? Talán a legtöbbünkre igaz – akik fotósok vagy azok lesznek -, hogy a családban épp akadt egy fényképezőgép, amit vagy használt valaki vagy nem. Az én esetemben sem volt másképp. Édesapám régi fényképezőgépe mindig is vonzott, és érdekesnek tartottam, hogy megörökíthető egy-egy jó pillanat, egy emlék.
Úgy gondolom, én lehetek az első olyan személy, aki látássérültként hivatásos fotós Magyarországon. Mielőtt bárki azt hinné, hogy ezzel a problémával nem lehetséges a fotózás, kérem, nézze meg az általam készített képeket, referenciákat és az alapján hozza meg döntését.

Az általam legkedvesebb téma – talán azért, mert én magam is jól kijövök másokkal – az emberek fotózása. Legyen szó modellek fotózásáról vagy akár egy nagyszerű pár esküvőjének megörökítéséről, számomra az a legfontosabb, hogy a legszebb és legjobb pillanatokat - és egy kicsivel többet is - visszatudjak adni azok számára, akik átélték azokat.